понедельник, 22 июля 2013 г.

Підготовлено до друку книгу "Віддані магії неба"


В рамках проекту дослідження історії цивільної авіації Чернігівщини відділом краєзнавства ОУНБ ім. В.Г. Короленка підготовлена до друку книга «Віддані магії неба».

В першій частині книги «Взаємини Чернігівщини з «п’ятим» океаном» досліджується історія цивільної авіації регіону. Знайомство сіверян з повітроплаванням почалося вже у ХІХ ст. та, на жаль, закінчилося на початку ХХІ ст.

Друга частина видання «Біографія. Любов. Долі» складається з трьох розділів. Перший – «Небо вибрало нас» містить 126 анкет та фотографій льотчиків, диспетчерів, авіатехніків та інших працівників загону, які вдалося віднайти, зібрати й систематизувати. До розділу вміщено також списки працівників авіапідприємства з 1935 р. по 2002 р., які налічують 547 прізвищ. Також тут можна ознайомитися і зі структурою Чернігівського об’єднаного авіазагону, яка була досить розгалуженою і включала в себе багато служб.

Другий розділ «Аеродром стає долею для всіх причетних» – це фотоінформація про звитяжні трудові будні, відповідальні відрядження, спорт і відпочинок багатьох працівників, що творили історію вітчизняної авіації.

Третій розділ «Спогади». Саме в цьому розділі реалії так званої «малої авіації» відтворені через призму особистостей. Безпосередні свідчення будуть надзвичайно цікаві всім, хто захоплюється історією Чернігівщини та розвитком авіаційної галузі.

Магія неба, романтична професія авіатора надихали на творчість і поетів, і льотчиків. Це також знайшло своє відображення у книзі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий